Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/314
Title: Diyarbakır sulu koşullarında farklı ekim zamanlarının bazı makarnalık buğday çeşitlerinin verim ve verim unsurlarına etkisi üzerinde bir araştırma /
Authors: AKINCI, CUMA
Keywords: Ziraat = Agriculture Dizin:Diyarbakır = Diyarbakır ; Ekim zamanı = Sowing date ; Makarnalık buğday = Durum wheat ; Tarla bitkileri = Field crops
Issue Date: 1996
Abstract: ÖZET Yüksek Lisans Tezi DİYARBAKIR SULU KOŞULLARINDA FARKLI EKİM ZAMANININ BAZI MAKARNALIK BU?DAY ÇEŞİTLERİNİN VERİM VE VERİM UNSURLARINA ETKİSİ ÜZERİNDE BÎR ARAŞTIRMA Cuma AKINCI Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı 1996, Sayfa: 50 Bu araştırma, 1995/96 kış sezonunda Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi deneme tarlasında sulu koşullarda yürütülmüştür. Araştırmanın amacı, 8 farklı ekim zamanının (3 ve 18 Ekim, 3 ve 20 Kasım, 4 ve 19 Aralık, 6 ve 20 Ocak) 2 makarnalık buğday çeşidinin (Diyarbakır 81 ve Fırat 93) verim ve verim komponentlerine olan etkisini incelemektir. Deneme, şansa bağlı bölünmüş parseller deneme deseninde 3 tekerrürlü olarak kurulmuştur. Çalışmada, farklı ekim zamanlan arasında verim ve verim komponentleri arasında Önemli farklılıklar bulunmuştur. Tane verimi 252,3- 442,0 kg/da arasında değişmiştir. En yüksek tane verimi Diyarbakır 81 çeşidinin birinci ekim tarihinden (3 Ekim) elde edilmiştir. Geç ekimin, verim ve verimle ilgili tüm komponentlerinin azalmasına neden olduğu görülmüştür. ANAHTAR KELİMELER: Ekim Zamanı, Makarnalık Buğday, Verim, Verim Komponentleıi
URI: http://hdl.handle.net/11513/314
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
057916.pdf2.37 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.