Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/3110
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorEsen, İper-
dc.date.accessioned2023-06-15T05:46:57Z-
dc.date.available2023-06-15T05:46:57Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/3110-
dc.description.abstractŞanlıurfa ili arıcılık faaliyetlerinin incelenmesi, arıcıların il içi ve dışında gezginci arıcılık faaliyetlerinin belirlenmesi amacıyla 250 arıcıya anket uygulanmıştır. Ankete katılan arıcıların ilkokul mezunu (%54.4) olduğu, arıcılığı tam zamanlı bir meslek olarak yürüttükleri (%88) ve tamamının geleneksel arıcılık yaptıkları belirlenmiştir. Ankete katılan arıcıların ortalama kovan sayısının 285 adet olduğu ve ana ürün olarak bal üretimi (%96.8) yaptıkları belirlenmiştir. Şanlıurfa’da arıcıların bal üretimi ortalama 7475.24 kg, balmumu üretimi ortalaması ise 83.09 kg olarak belirlenmiştir. Arılı kovan sayısı bakımından elde edilen bal verimi arasında istatistik olarak anlamlı fark olduğu belirlenmiştir (Pen_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectŞanlıurfa, Arıcılık Faaliyetleri, Gezginci Arıcılık, Arıcılık Ürünleri, Anketen_US
dc.titleŞANLIURFA İLİNİN ARICILIK POTANSİYELİNİN VE GEZGİNCİ ARICILIK ROTASININ BELİRLENMESİen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
766412.pdf2.75 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.