Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/3075
Title: KOYUN VE İNEK SADEYAĞ (URFA YAĞI) KARIŞIMLARININ ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Authors: Özdemir, Suat
Keywords: Urfa yağı, koyun sadeyağ, inek sadeyağ, taklit, tağşiş
Issue Date: 2022
Abstract: Bu çalışmada Şanlıurfa koyun sadeyağı ve inek sadeyağı belirli oranlarda karıştırtılarak saf koyun (%100), saf inek (%100) ve sadeyağ karışımların (%90 koyun: %10 inek, %80 koyun: %20 inek, %70 koyun: %30 inek, %60 koyun: %40 inek, %50 koyun: %50 inek, %40 koyun: %60 inek, %30 koyun: %70 inek, %20 koyun: %80 inek, %10 koyun: %90) fizikokimyasal, renk, tekstür, mikrobiyolojik ve duyusal özelikleri belirlenmiştir. Şanlıurfa koyun sadeyağına inek sadeyağı ilavesiyle kurumadde, renk indisi, erime noktası, Reichert-Missl ve Polenske sayılarının, L* değerinin, koku, lezzet, yabancı tat ve aroma ile genel kabul edilebilirlik puanlarının değişmediği (p>0.05) belirlenmiştir. Koyun sadeyağına inek sadeyağı ilavesiyle titrasyon asitliği, pH, C*, kesme (sertlik/sıkılık), penetrasyon (sertlik/sıkılık), yapışkanlık, direnç ve sürülebilirlik (sertlik/sıklık) değerlerinin, lipolitik bakteri, maya-küf ve laktik asit bakterilerin (aerotolerant laktobasil, aerotolerant streptokok) sayısının arttığı (p
URI: http://hdl.handle.net/11513/3075
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
756822.pdf1.07 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.