Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/3035
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKarakeçili, Ramazan-
dc.date.accessioned2023-06-14T07:31:18Z-
dc.date.available2023-06-14T07:31:18Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/3035-
dc.description.abstractKayısı, sert çekirdekli meyve türleri içerisinde ülkemiz açısından en önemlileri arasında yer almaktadır. Kayısıda dünyada ve ülkemizde en yaygın olarak kullanılan anaçlar çöğür anaçlarıdır. Kayısı tarımında anaç kullanımına yönelik bazı sorunlar bulunmaktadır. Tohumdan anaç elde edilmesindetohum çimlenmesini takiben, oluşan çöğürlerin gelişiminde genetik yapının, yetiştirme koşullarının, uygulanan çeşitli organik ve kimyasal besin solüsyonlarının ve ekolojik koşulların önemli etkisi bulunmaktadır. Bu çalışmada, Şekerpare, Alyanak ve Hacıhaliloğlu kayısı çeşitlerine ait çöğürlereHümik asit (HA) ve Silikonun (Si) tekli ve kombine uygulamalarının bazı morfolojik (yaprak sayısı, yaprak alanı,gövde çapı, sürgün uzunluğu, kök uzunluğu, kök yaş ve kuru ağırlığı, sürgün yaş ve kuru ağırlığı, tüm bitki yaş ve kuru ağırlığı) fizyolojik özellikler (stoma iletkenliği, klorofil miktarı, yaprak sıcalığı) ve makro besin elementi (N, P, K, Ca ve Mg) kapsamları üzerine olan etkileri incelenmiştir. Bitkilerde incelenen buparametrelerde kontrol grubuna kıyasla HA ve Si uygulamlarının etkileri istatistiksel anlamda önemli bulunmuştur. Araştırmamızda genellikle HA+Sikombine uygulamalarında daha ettkili sonuçlar elde edilmiştir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectKayısı, Çöğür, Hümik Asit, Silikonen_US
dc.titleHÜMİK ASİT VE SİLİKON UYGULAMALARININ KAYISIDA ÇÖĞÜR GELİŞİMİNE ETKİLERİen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
657924.pdf2.89 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.