Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11513/3035
Başlık: HÜMİK ASİT VE SİLİKON UYGULAMALARININ KAYISIDA ÇÖĞÜR GELİŞİMİNE ETKİLERİ
Yazarlar: Karakeçili, Ramazan
Anahtar kelimeler: Kayısı, Çöğür, Hümik Asit, Silikon
Yayın Tarihi: 2021
Özet: Kayısı, sert çekirdekli meyve türleri içerisinde ülkemiz açısından en önemlileri arasında yer almaktadır. Kayısıda dünyada ve ülkemizde en yaygın olarak kullanılan anaçlar çöğür anaçlarıdır. Kayısı tarımında anaç kullanımına yönelik bazı sorunlar bulunmaktadır. Tohumdan anaç elde edilmesindetohum çimlenmesini takiben, oluşan çöğürlerin gelişiminde genetik yapının, yetiştirme koşullarının, uygulanan çeşitli organik ve kimyasal besin solüsyonlarının ve ekolojik koşulların önemli etkisi bulunmaktadır. Bu çalışmada, Şekerpare, Alyanak ve Hacıhaliloğlu kayısı çeşitlerine ait çöğürlereHümik asit (HA) ve Silikonun (Si) tekli ve kombine uygulamalarının bazı morfolojik (yaprak sayısı, yaprak alanı,gövde çapı, sürgün uzunluğu, kök uzunluğu, kök yaş ve kuru ağırlığı, sürgün yaş ve kuru ağırlığı, tüm bitki yaş ve kuru ağırlığı) fizyolojik özellikler (stoma iletkenliği, klorofil miktarı, yaprak sıcalığı) ve makro besin elementi (N, P, K, Ca ve Mg) kapsamları üzerine olan etkileri incelenmiştir. Bitkilerde incelenen buparametrelerde kontrol grubuna kıyasla HA ve Si uygulamlarının etkileri istatistiksel anlamda önemli bulunmuştur. Araştırmamızda genellikle HA+Sikombine uygulamalarında daha ettkili sonuçlar elde edilmiştir.
URI: http://hdl.handle.net/11513/3035
Koleksiyonlarda Görünür:Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
657924.pdf2.89 MBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.