Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11513/296
Başlık: Harran Ovası koşullarında kışlık ara ürün olarak yem bezelyesi (pisum arvense L.) ve İtalyan çimi (Lolium İtalium L.) karışım oranlarının ot verimine etkisi üzerine bir araştırma / A research on the effects of mixture ratio to herbage yield of cowpea (pisum arvense L.) and Italian ryegrass (lolium italicum L) mixture grown as winter fallow crop under the conditions of Harran plain
Yazarlar: OĞAN, ADEM
Anahtar kelimeler: Ziraat = Agriculture Dizin:Harran Ovası = Harran Plain ; Ot verimi = Grass yield ; Tarla bitkileri = Field crops ; Yem bezelyesi = Forage pea ; İtalyan çimi = Italian ryegrass
Yayın Tarihi: 1995
Özet: n ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ HARRAN OVASI KOŞULLARINDA KIŞLIK ARA ÜRÜN OLARAK YEM BEZELYESİ ( Pisum arvense L. ) ve İTALYAN ÇİMİ ( Lolium itahcurh L. ) KARIŞIM ORANLARININ OT VERİMİNE ETKİSİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA Adem O?AN HARRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TARLA BİTKİLERİ ANABÎLİM DALI 1995, Sayfa: 28 Bu çalışma Harran ovasında kışlık ara ürün olarak yem bezelyesi {Pisum arvense L.) ye italyan çimi ( Lolium italicum L. ) türlerinin farklı karışım oranlarında yetiştirilme olanaklarını tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Deneme 1994 -1995 yıllarında Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi deneme alanında tesadüf Blokları deneme deseninde 3 tekrarlamak olarak kurulmuştur. Yem bitkileri saf ekimleri ile birlikte 75:25, 50:50, 25:75 oranlarındaki karışımlar ekilmişlerdir. Karışım oranlan incelenen bütün karekterler üzerinde önemli etkiler yapmış, botanik kompozisyonda yem bezelyesi 1994 -1995 yılı iklim koşullarına göre parsellere hakim olmuştur. Karışımlarda saf ekimlere nazaran daha yüksele bitki boyu, yaş ve kum ot verimi sağlanırken en fâzla verim % 75 yem bezelyesi, % 25 italyan çimi karşınımdan elde edilmiştir ve en iyi karışım oram 75:25 oranında olduğu tesbit edilmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Harran Ovası, Kışlık Ara Ürün, Yem Bezeryesi İtalyan Çimi, Karışım Oranlan, Yaş ve Kuru Ot Verimi.
URI: http://hdl.handle.net/11513/296
Koleksiyonlarda Görünür:Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
055467.pdf1.47 MBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.