Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/2823
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorGüneş, Ali Haydar-
dc.date.accessioned2023-06-09T08:28:50Z-
dc.date.available2023-06-09T08:28:50Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/2823-
dc.description.abstractIlısu Baraj Gölü Türkiye’nin yapmış olduğu yeni ve büyük barajlarındandır. 2020/2021 döneminde Ilısu Barajı ile ilgili çalışmalar yapılmıştır. Ilısu Baraj Gölü su ürünleri yetiştiriciliği ve avcılığı bakımından önemli potansiyel teşkil etmektedir. Baraj gölü suyunun fiziko-kimyasal parametrelerinden Nitrit Azotu 0,35mg/lt, Nitrat Azotu 2,33 mg/lt belirlenmiştir. İnsan beslenmesi açısından yağ asitlerinin önemi olduğundan örnek bir balığın (C. gibelio)(Block 1782) yağ asidi analizinde n-3/n-6 oranı 1.26 bulunmuştur. Çalışma alanında su ürünleri ile ilgili kooperatif henüz kurulmamıştır. Balıkçıların kullandıkları ağların yapısı nedeniyle daha çok karaca (Capoeta trutta)(Heckel, 1843), siraz(Capoeta umbla)(Heckel, 1843), bıyıklı balıklar (Barbus sp.)(Heckel, 1843), şabut (Barbus grypus)(Heckel,1843), bizir veya pullu (Carasobarbus luteus)(Heckel,1843), yayın (Silirus triostegus)(Heckel,1843) gibi balıkların satışının yapıldığı görülmüştür. Ilısu Baraj Gölünün balıkçılık için su kalitesi, balıkçıların avlamış olduğu ekonomik türler ile yağ asidinin belirlenmesi gibi durumlarıyla potansiyelinin belirlenmesi çalışılmıştır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectBalık, Ilısu Barajı, Su Kalitesi, Su Ürünlerien_US
dc.titleILISU BARAJ GÖLÜ HAVZASININ BALIKÇILIK POTANSİYELİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
713629.pdf1.93 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.