Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/2756
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorÖzkan, Betül-
dc.date.accessioned2023-06-06T08:07:15Z-
dc.date.available2023-06-06T08:07:15Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/2756-
dc.description.abstractMikrobiyal gübre, ticari olarak kullanılan faydalı mikroorganizmalar ve özellikle sürdürülebilir tarımın en büyük destekleyicisi olma özelliği taşımaktadır. Tarımsal üretimde kullanılan sentetik insektisit, fungusit ve gübreler yerine alternatif olarak mikroorganizmaların kullanımı gittikçe önem kazanmaktadır. Bu nedenle çalışmamızda iki farklı gübre kullanılmıştır. Bu gübrelerin farklı oranlarının toprakta mikrobiyal aktivite üzerine olan etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Topraklara eklenen gübreler toprakların fiziksel ve kimyasal özelliklerinin yanı sıra mikrobiyolojik aktivitesini de etkilemektedir. Mikrobiyal gübrelerin beş farklı dozu (%0, %2 %4, %6 ve %8) topraklara uygulanmıştır. Deneyler saksılarda yürütülecektir. Saksılar 20 hafta boyunca inkübe edilmiştir. Bu inkübasyon süresi boyunca alınacak toprak örneklerinde alkalin fosfataz, β-glukosidaz, dehidrogenaz ve üreaz enzim aktiviteleri ile toprağın mikrobiyal aktivitesi incelenmiştir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectMikrobiyal gübre, inkübasyon, enzim aktivitesi, toprak.en_US
dc.titleTİCARİ MİKROBİYAL GÜBRELERİN TOPRAĞIN ENZİM AKTİVİTESİ VE TOPRAK MİKROFLORASI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
682544.pdf1.14 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.