Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/2729
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKesik, Betül-
dc.date.accessioned2023-04-24T12:29:25Z-
dc.date.available2023-04-24T12:29:25Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/2729-
dc.description.abstractBu çalışmada ayran üretiminde Plantago ovata(karnıyarık otu) yağ ikamesi ve stabilizör olarak değerlendirilerek incelenmiştir. Bu amaçla yedi farklı ayran üretilerek (A: %2, yağlı kontrol; B: %1, yağlı kontrol; C: %1 yağlı, Plantago ovata; D: %1 yağlı, jelatin; E: %0.1 yağlı kontrol; F:%0.1 yağlı Plantago ovata; G: %0.1 yağlı, jelatin) +4°C’ de 20 gün süreyle depolanmış ve birinci, onuncu, ve yirmibirinci günlerinde depolamanın kimyasal, fiziksel, duyusal, mikrobiyolojik ve tekstürel özellikleri belirlenmiştir. Plantago ovata (karnıyarık otu)’nın yağ ikamesi olarak ayranların viskozite, titrasyon asitliği, su tutma yeteneği, serum ayrılması, su aktivitesi, L, a ve b renk değerleri, duyusal parametreler, tekstür ve Str. thermophilus sayısı üzerindeki etkileri önemli bulunurken (pen_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectAyran, Plantago ovata, yağ ikamesi, stabilizören_US
dc.titleAYRAN ÜRETİMİNDE STABİLİZÖR VE YAĞ İKAMESİ OLARAK Plantago ovata (KARNIYARIK OTU)’DAN YARARLANMA OLANAKLARIen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Betül KESİK 10 Nisan - TEZ.pdf1.05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.