Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/2719
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorAkan, Enes-
dc.date.accessioned2023-04-04T05:39:03Z-
dc.date.available2023-04-04T05:39:03Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/2719-
dc.description.abstractBu araĢtırma, 2018-2019 yetiĢtirme döneminde Mardin Ġli Midyat Ġlçesi kuru koĢullarında çiftçi arazisinde yürütülmüĢtür. AraĢtırmada 5 yerel 3 ticari makarnalık buğday çeĢidi kullanılmıĢtır. Deneme tesadüf blokları deneme desenine göre 4 tekerrürlü olarak kurulmuĢ olup, gözlemlenen bütün tarımsal özellikler ve kalite özellikleri arasında önemli farklılıklar olduğu bulunmuĢtur. ÇeĢitlerin, baĢaklanma gün süreleri. Svevo, Burgos ve Ovidio (124 gün) -Menceki (141gün) , m2 „deki bitki sayısı Sorgül (400 adet) – Menceki (256 adet), bitki boyu Havrani, Bağacak (117cm) – Burgos (71cm) ,BaĢak uzunluğu, Bağacak (8.33 cm) – Svevo (5.79 cm), BaĢaktaki baĢakçık sayısı Menceki (22.12 adet ) -Havrani (18.15 adet), BaĢaktaki tane sayısı Cesare (55.97 adet) -Sorgül (33.92 adet), BaĢaktaki tane ağırlığı Svevo (1.62 g) -Havrani (1,3 g), Bin dane ağırlığı Burgos (26.517g) -Sorgül (37.962g), Tane verimi Ovidio (198,75kg/da) -Menceki (133.5 kg/da ), Hektolitre ağırlığı Ovidio (0,722 g) – Burgos (0,674 g ), YaĢ glüten değerleri, Menceki (% 34.35), - Cesare (% 16.20 Protein (%) oranı Burgos((% 19.40)- Bağacak (% 15.85) , Sds sedim değeri en yüksek Burgos (25 ml) - Menceki (18.5 ml) arasında değiĢtiği görülmüĢtür.en_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectYerel makarnalık buğday, morfolojik özellikler, kalite,, tane verimien_US
dc.titleMİDYAT KURU KOŞULLARINDA YEREL MAKARNALIK BUĞDAY ÇEŞİTLERİNİN VERİM VE BAZI KALİTE KRİTERLERİNİN BELİRLENMESİen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
683111.pdf1.51 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.