Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11513/2719
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Akan, Enes | - |
dc.date.accessioned | 2023-04-04T05:39:03Z | - |
dc.date.available | 2023-04-04T05:39:03Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11513/2719 | - |
dc.description.abstract | Bu araĢtırma, 2018-2019 yetiĢtirme döneminde Mardin Ġli Midyat Ġlçesi kuru koĢullarında çiftçi arazisinde yürütülmüĢtür. AraĢtırmada 5 yerel 3 ticari makarnalık buğday çeĢidi kullanılmıĢtır. Deneme tesadüf blokları deneme desenine göre 4 tekerrürlü olarak kurulmuĢ olup, gözlemlenen bütün tarımsal özellikler ve kalite özellikleri arasında önemli farklılıklar olduğu bulunmuĢtur. ÇeĢitlerin, baĢaklanma gün süreleri. Svevo, Burgos ve Ovidio (124 gün) -Menceki (141gün) , m2 „deki bitki sayısı Sorgül (400 adet) – Menceki (256 adet), bitki boyu Havrani, Bağacak (117cm) – Burgos (71cm) ,BaĢak uzunluğu, Bağacak (8.33 cm) – Svevo (5.79 cm), BaĢaktaki baĢakçık sayısı Menceki (22.12 adet ) -Havrani (18.15 adet), BaĢaktaki tane sayısı Cesare (55.97 adet) -Sorgül (33.92 adet), BaĢaktaki tane ağırlığı Svevo (1.62 g) -Havrani (1,3 g), Bin dane ağırlığı Burgos (26.517g) -Sorgül (37.962g), Tane verimi Ovidio (198,75kg/da) -Menceki (133.5 kg/da ), Hektolitre ağırlığı Ovidio (0,722 g) – Burgos (0,674 g ), YaĢ glüten değerleri, Menceki (% 34.35), - Cesare (% 16.20 Protein (%) oranı Burgos((% 19.40)- Bağacak (% 15.85) , Sds sedim değeri en yüksek Burgos (25 ml) - Menceki (18.5 ml) arasında değiĢtiği görülmüĢtür. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.subject | Yerel makarnalık buğday, morfolojik özellikler, kalite,, tane verimi | en_US |
dc.title | MİDYAT KURU KOŞULLARINDA YEREL MAKARNALIK BUĞDAY ÇEŞİTLERİNİN VERİM VE BAZI KALİTE KRİTERLERİNİN BELİRLENMESİ | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Appears in Collections: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
683111.pdf | 1.51 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.