Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11513/2717
Başlık: ANTIBACTERIAL AND ANTIBIOFILM DETECTION OF SOME PLANT EXTRACTS AGAINST Escherichia coli ATCC 25922 and Escherichia coli ATCC 35218.
Yazarlar: Salman, Bewar Hekmat
Anahtar kelimeler: Antibakteriyel aktivite, bitki ham özleri, fitokimyasallar, MIC, antibiyofilm
Yayın Tarihi: 2021
Özet: Bu çalışma, altı bitkinin (Coriandrum sativum, Citrus sinensis, Syzygium aromaticum, Cinnamomum zeylanicum, Capsicum annuum ve Adiantum raddianum). Fitokimyasal analiz, bazı aktif grupların (alkaloid, flavonoid, tanenler, saponin, reçine, fenol) varlığını gösterdi. Citrus sinensis ve Capsicum annuum dışında, tüm bitkiler fenol açısından pozitif test edildi. Reçine ve flavonoid, Citrus sinensis, Syzygium aromaticum ve Cinnamomum zeylanicum'un etanolik ekstraktında mevcuttu. Reçineler ayrıca Capsicum annuum'un etanolik ekstraktında da mevcuttu. İncelenen bitkilerin antibakteriyel etkisi, agar kuyu difüzyon yöntemi kullanılarak farklı konsantrasyonlarda değerlendirildi ve sadece karanfil ve tarçın etanolik özütleri, E. coli suşunun büyümesini inhibe edebildi. Sonuçlara göre, tarçın, E. coli ATCC 25922 ve ATCC 35218'e karşı maksimum 35 mm'lik bir bölge ile seçilen bitkiler arasında en iyi inhibe edici aktiviteye sahipti, ardından E. coli ATCC 25922 ve E. coli ATCC 35218 karşı maksimum 32 mm'lik bir bölge gösteren karanfil izledi. Ve hem tarçın hem de karanfilin etanolik özütlerinin minimum engelleyici konsantrasyonu ayrıca mikrodilüsyon et suyu yöntemi ile belirlendi. E. coli ATCC 25922 ve E. coli ATCC 35218 için MIC, 1500 ug / ml karanfildir, ve tarçın için E. coli ATCC 25922 için MIC 1450 ug / ml ve E. coli için ATCC 35218 1500 ug / ml idi. E. coli suşlarının in vitro biyofilm oluşumu, mikrotitre plaka yöntemi kullanılarak izlendi. E. coli ATCC 25922 güçlü bir biyofilm oluşturucuyken, E. coli ATCC 35218 zayıf bir biyofilm oluşturucuydu. Suşların karanfil ve tarçın etanolik özütlerine ayrı ayrı maruz bırakılmasından sonra karanfil, E. coli ATCC 25922'de% 78.7 ve E. coli ATCC 35218'de% 17.9 biyofilm oluşumunu inhibe edebildi. Tarçın, E. coli ATCC 25922'de% 47.66 ve E. coli ATCC 35218'de% 11.6 ile biyofilm oluşumunu inhibe etti. Test edilen bitkiler arasında, tarçının etanolik özütü, E. coli suşlarına karşı en etkili olanıydı ve bunu karanfilin etanolik özütü izledi. Tarçın ve karanfilin antibakteriyel aktivitesi, bu bitkisel bileşiklerin E. coli'nin neden olduğu enfeksiyonlarda tedavi veya takviyeler için kullanılmasına izin verir
URI: http://hdl.handle.net/11513/2717
Koleksiyonlarda Görünür:Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
682532.pdf31.97 MBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.