Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/2643
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorAyhan, Hüseyin-
dc.date.accessioned2023-03-14T06:58:35Z-
dc.date.available2023-03-14T06:58:35Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/2643-
dc.description.abstractBu çalışma, 2019-2020 üretim sezonunda, bazı yemlik arpa çeşit ve karışımlarının tarımsal özelliklerinin incelenmesi amacıyla, Şanlıurfa ve Adıyaman lokasyonlarında, tesadüf blokları deneme deseninde 4 tekerrürlü olarak yürütülmüştür. Çalışmada materyal olarak yazlık ve alternatif karakterli 18 arpa çeşidi ile bu çeşitlerden oluşturulan karışım kombinasyonları (40 adet) kullanılmıştır. Çalışmada tane verimi, bazı verim öğeleri ile kalite özellikleri, pazarlama fiyatları ve karlılık değerleri incelenmiştir. Bu araştırmada kullanılan saf çeşit ve karışımlardan; Altıkat, Egebeyi ve Kendal saf çeşitleri, Altıkat-Akhisar 98, Kendal-Egebeyi ve Sancak-Egebeyi ikili karışımları ile Kendal-Dara Egebeyi, Kendal-Sancak-Egebeyi ve Dara-Sancak-Egebeyi üçlü karışımları verim yönünden; Önder saf çeşidi, Şahin 91-Önder ikili karışımı ile Şahin 91-Önder-Ayhan üçlü karışımı kalite yönünden; Karahan siyah arpa çeşidi, Dara-Egebeyi ikili karışımı ile Kendal-Dara-Sancak üçlü karışımı karlılık yönünden ön plana çıkmışlardır. Yapılan çalışmada, ikili karışımlar ortalama olarak, arpa yaprak yanıklığı ile külleme hastalıklarını sırasıyla % 10.75 ve % 4.70 oranlarında düşürmüş; verim, protein oranları ve 2.2<x<xen_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectArpa Karışımları, Verim, Kalite, Fizyolojien_US
dc.titleBAZI YEMLİK ARPA (Hordeum vulgare L.) ÇEŞİT VE KARIŞIMLARININ TARIMSAL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
777024.pdf4.62 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.