Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/2595
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorDemir, Meryem-
dc.date.accessioned2023-03-07T12:09:42Z-
dc.date.available2023-03-07T12:09:42Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/2595-
dc.description.abstractBu çalışmada, mercimek gelişimi ve rizosferdeki bazı mikrobiyolojik özellikler üzerinde yosun gübresi ve mikorizanın ayrı ayrı ve birlikte etkisini belirlenmek amaçlanmıştır. Deneme serada yürütülmüştür. Denemede ticari olarak satılan yosun ve mikoriza gübreleri kullanılmıştır. Biyostimülant olarak satılan sıvı yosun gübresi 50 ml su birlikte mercimek bitki topraklarına dört dozda (%0, %1, %2 ve %4), mikoriza ise 2 dozda uygulanmıştır. Bitkiler ekimden 15 hafta sonra hasat edilmiştir. Mercimeğin bitki yeşil aksam boy uzunluğu, bitki ağırlığı, kök kuru ağırlıkları, kök uzunluğu, yaprakların klorofil içerikleri ,kök bölgesi β glukosidaz, dehidrogenaz, alkalin fosfataz enzim aktiviteleri, CO2 içeriği incelenmiştir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectBiyostimülant, mercimek, bitki gelişimi, Rizosferin bazı mikrobiyolojik özelliklerien_US
dc.titleBİYOSTİMÜLANT OLARAK KULLANILAN YOSUN GÜBRESİ VE MİKORİZANIN MERCİMEK GELİŞİMİ RİZOSFERDEKİ BAZI BİYOLOJİK ÖZELLİKLERE ETKİSİen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
MERYEM DEMİR YL TEZ 24.01.2023 soooon.pdf929.32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.