Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız:
http://hdl.handle.net/11513/2595
Başlık: | BİYOSTİMÜLANT OLARAK KULLANILAN YOSUN GÜBRESİ VE MİKORİZANIN MERCİMEK GELİŞİMİ RİZOSFERDEKİ BAZI BİYOLOJİK ÖZELLİKLERE ETKİSİ |
Yazarlar: | Demir, Meryem |
Anahtar kelimeler: | Biyostimülant, mercimek, bitki gelişimi, Rizosferin bazı mikrobiyolojik özellikleri |
Yayın Tarihi: | 2023 |
Özet: | Bu çalışmada, mercimek gelişimi ve rizosferdeki bazı mikrobiyolojik özellikler üzerinde yosun gübresi ve mikorizanın ayrı ayrı ve birlikte etkisini belirlenmek amaçlanmıştır. Deneme serada yürütülmüştür. Denemede ticari olarak satılan yosun ve mikoriza gübreleri kullanılmıştır. Biyostimülant olarak satılan sıvı yosun gübresi 50 ml su birlikte mercimek bitki topraklarına dört dozda (%0, %1, %2 ve %4), mikoriza ise 2 dozda uygulanmıştır. Bitkiler ekimden 15 hafta sonra hasat edilmiştir. Mercimeğin bitki yeşil aksam boy uzunluğu, bitki ağırlığı, kök kuru ağırlıkları, kök uzunluğu, yaprakların klorofil içerikleri ,kök bölgesi β glukosidaz, dehidrogenaz, alkalin fosfataz enzim aktiviteleri, CO2 içeriği incelenmiştir. |
URI: | http://hdl.handle.net/11513/2595 |
Koleksiyonlarda Görünür: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Bu öğenin dosyaları:
Dosya | Açıklama | Boyut | Biçim | |
---|---|---|---|---|
MERYEM DEMİR YL TEZ 24.01.2023 soooon.pdf | 929.32 kB | Adobe PDF | Göster/Aç |
DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.