Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/2572
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorGündüz, Cemile Ezgi-
dc.date.accessioned2023-02-27T08:42:42Z-
dc.date.available2023-02-27T08:42:42Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/2572-
dc.description.abstractYaşadığımız dönemde tarım alanında ortaya çıkan negatif etkilerle, organik tarım uygulamaları oldukça önemli bulunmuştur. Bu amaçla toprak iyileştirici olarak doğal olmayan içeriklerle gübrelerin eklenmesine alternatif olarak organik gübreleme tavsiye edilmektedir. Araştırmada mercimek bitkisi ve organik gübreler arasında oldukça tercih edilen solucan, güvercin ve tavuk gübreleri kullanılmıştır. Söz konusu organik gübrelerin mercimek bitkisinin gelişimi üzerine etkileri incelenmiştir. Yapılan çalışmada toprak örnekleri 5’er kg’lık plastik saksılara doldurulmuştur. Bu topraklar ilk olarak elekten geçirilmiştir. Toprakların azot eksikliğini gidermek amacıyla DAP (3 g azot/saksı) eklenmiştir. Daha sonra bu topraklar 2’şer kg şeklinde saksılara alınmış ve gübreler belirlenen dozlarda topraklara uygulanmıştır. Yapılan çalışmalar ve analizler sonucunda organik gübrelerin mercimek bitkisinde gelişimi arttırdığı belirlenmiştir. Uygulanan organik gübreler arasında en çok tavuk gübresinin etkisi görülmüştür.en_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectSolucan gübresi, tavuk gübresi, güvercin gübresi, mercimeken_US
dc.titleGÜVERCİN GÜBRESİ, SOLUCAN GÜBRESİ VE TAVUK GÜBRESİNİN MERCİMEK (Lens culinaris Medic.) GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİSİen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
671637.pdf1.19 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.