Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11513/2564
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Yılmaz, Abdullatif | - |
dc.date.accessioned | 2023-02-22T07:53:31Z | - |
dc.date.available | 2023-02-22T07:53:31Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11513/2564 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışma 2021 ve 2022 yıllarında Mardin’in Midyat, Nusaybin, Ömerli ve Yeşilli ilçelerine bağlı 11 mahalle/köyde farklı etnik gruplar üzerinde yapılmıştır. Çalışmanın amacı yörede değiĢen yabani gıda bitkilerinin halk arasındaki gastronomik kullanım biçimlerini araĢtırmaktır. Bu kapsam Süryani, Kürt ve Arap köylerinden bazıları pilot çalışma alanı olarak seçilmiş ve farklı yağ ve farklı eğitim düzeyine sahip 66 kaynak kişi ile görüşmeler yapılmıştır. 50 farklı bitkinin halk geleneğindeki gıda bitkisi olarak kullanım şekilleri belirlenmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.subject | Mardin, Etnobotanik, Etnik gruplar, Yenilebilen yabani bitkiler | en_US |
dc.title | MARDİN'DE FARKLı ETNİK GRUPLARDA YABANİ GıDA BİTKİLERİNİN GASTRONOMİK AÇıDAN ARAŞTıRıLMASı | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Appears in Collections: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
MARDİN'DE FARKLI ETNİK GRUPLARDA YABANİ GIDA BİTKİLERİNİN GASTRONOMİK AÇIDAN ARAŞTIRILMASI. 29.12.2022 (1).pdf | 5.56 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.