Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/2452
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKARAGÖZLÜ, ZEYNEP-
dc.date.accessioned2020-10-30T09:45:10Z-
dc.date.available2020-10-30T09:45:10Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/2452-
dc.description.abstractAraştırma, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Eyyübiye kampüsü uygulama alanında yaz sezonunda kurulmuştur. Araştırma; tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak yürütülmüştür. Denemede; 5 farklı ekim sıklığında 15, 30, 45, 60 ve 75 cm olacak şekilde parseller oluşturulmuştur. Çalışmada; bitki boyu 100.61-82,43 cm, yaprak sayısı 202.51-825.90 adet, yeşil ot verimi 2327.00-1376,40 kg/da kuru ot verimi 636.28-406,54 kg/da 100 tane ağırlığı 2.67-3.72 g, tane verimi 40.58-67,09 kg/da, kuru ot için ham protein oranı 18.76-20.70 %, tane için ham protein oranı 25.53-30.62 % değerleri arasında değişim göstermiştir. Araştırmada elde edilen sonuçlara göre, Şanlıurfa ili iklim ve toprak koşullarında verim değerleri incelendiğinde guar fasulyesi için 15-75 cm sıra aralığı ile ekilmesi önerilebilir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectZiraat = Agricultureen_US
dc.titleŞanlıurfa ekolojik koşullarında farklı ekim sıklıklarının guar fasulyesi (cyamopsis tetragonobla (l.) taub.)'nin tarımsalkarakterlere etkilerinin araştırılması / Şanliurfa in ecological conditions guar beans of different october frequency (cyamopsis tetragonobla (l.) taub.)investigation of effects on characteren_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
570694.pdf2.32 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.