Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/243
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorSAKAR, ZEYNEP MÜJDE-
dc.date.accessioned2019-06-13T08:35:42Z-
dc.date.available2019-06-13T08:35:42Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/243-
dc.description.abstractGaziantep ilinin iklim ve toprak koşulları uygun olduğundan tüm ilçelerinde zeytin ve zeytinyağı üretimi yapılmakta olup, birçok ilçede tek geçim kaynağıdır. Bununla birlikte, bölgede zeytincilik faaliyetinin ekonomik analiziyle ilgili yeterli çalışma yapılmamıştır. Bu amaçla Gaziantep ili genelinde faaliyet gösteren 30 adet zeytinyağı işleme tesisinden veriler elde edilmiştir. Bu saha çalışmasının sonucunda, Gaziantep Merkez de 4 adet, Nizip'te 21 adet ve Oğuzeli'de 5 adet olmak üzere toplam 30 adet zeytinyağı fabrikasında Tam Sayım Yöntemi uygulanarak İşletmelerin tümüyle görüşmeler sonucunda gerçekleştirilmiştir. Görüşme sonucunda sonucunda elde edilen anketlere ait her bir soru seçeneklerinin frekansları hesaplanmıştır. Bütün analizler SPSS No:19 Paket programı kullanılarak işletmelerden sözlü anket yoluyla derlenen bilgiler analiz edilmiştir. 2015 yılı üretim dönemine ait olmak üzere anket yoluyla elde edilen birincil veriler ve pazarlamaya yönelik yapılan ikincil veriler sonucunda, araştırma bölgesinde zeytincilik yapan ve zeytin işleme tesislerinin mevcut durumları ortaya konularak karşılaştıkları sorunlar ve geleceğe dönük beklentiler ile sorunların çözümüne yönelik öneriler sunulmuştur.en_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectZiraat = Agriculture Dizin:Zeytinyağı = Olive oil ; Zeytinyağı sektörü = Olive oil sectoren_US
dc.titleZeytinyağı sektörünün Gaziantep ilinde mevcut durumu ve ekonomik analizi / Present situation and economic analysis of olive oil sector in Gaziantep provinceen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
410689.pdf945.95 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.