Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/2377
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorTURA, AYŞE-
dc.date.accessioned2020-10-22T11:56:10Z-
dc.date.available2020-10-22T11:56:10Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/2377-
dc.description.abstractYapılan bu çalışmada soya (Glycine max.) L. merr. tohumları salisilik asitin farklı konsantrasyonlarıyla (% 0.25, % 0.50, % 0.75 ve 1.0 mM) muamele edilmiştir. Muamele sonucunda çimlenen soya tohumlarında yapılan analizler sonucunda salisilik asidin soya tohumlarının çimlenme ve gelişme üzerine önemli etkisi gözlenmiştir. Salisilik asit çimlenme ile kök (cm), gövde, yaprak büyümesine, klorofil, MDA ve prolin miktarlarında pozitif yönde bir etki yaptığı belirlenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre salisilik asitin (% 0.75 ve 1.0 mM) dozları soya tohumlarının büyüme ve gelişmesine önemli yararlar sağladığı sonucuna varılmıştır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectBiyoloji = Biologyen_US
dc.titleSalisilik asidin soya (Glycine max. L. merr.) tohumlarının çimlenme ve gelişimine etkisi / The effect of salicylic acid on the germination and development of soybean (Glycine max. L. merr.) seedsen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
563186.pdf719.83 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.