Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11513/176
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.authorCİHANGİR, HAKTAN-
dc.date.accessioned2019-06-11T11:24:38Z-
dc.date.available2019-06-11T11:24:38Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/176-
dc.description.abstractBu çalışma; organik olarak yetiştirilen GSS-8388 tatlı mısır ve Ant-Cin-98 cin mısır çeşitlerinde, 16 farklı besin kaynağının (geleneksel, torf, kompost, sığır gübresi, tavuk gübresi, at gübresi, koyun gübresi, güvercin gübresi, solucan gübresi, deniz yosunu gübresi + sığır gübresi, kompost + humik asit, sığır gübresi + humik asit, tavuk gübresi + humik asit, at gübresi + humik asit, torf + humik asit) tane verimi, verim unsurları ve bazı kalite özelliklerine olan etkisi araştırılmıştır. Tatlı mısır ve cin mısırda ayrı ayrı yürütülen denemeler tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekrarlamalı olarak Diyarbakır koşullarında yürütülmüştür. Elde edilen iki yıllık sonuçlara göre; tatlı mısırda besin kaynakları arasındaki farklılıklar; tepe püskülü çiçeklenme süresi, pazarlanabilir koçan verimi, bitki boyu, ilk koçan yüksekliği, sap kalınlığı, yaprak sayısı, koçan uzunluğu, koçan kalınlığı, koçanda sıra sayısı, sırada tane sayısı, koçanda tane sayısı, koçanda tane ağırlığı, taze tek koçan ağırlığı, koçanda taze tane ağırlığı, taneleme randımanı, taze koçan verimi, taze tane verimi ve suda çözünür kuru madde oranında istatistiki olarak önemli bulunmuştur. İki yıllık sonuçlardan tatlı mısırda en yüksek taze koçan verimi deniz yosunu + sığır gübresi uygulamasından elde edilmiştir (1346.02 kg/da). Cin mısırda besin kaynakları arasındaki farklılıklar; tepe püskülü çiçeklenme süresi, bitki boyu, ilk koçan yüksekliği, yaprak sayısı, koçan uzunluğu, koçan kalınlığı, koçanda sıra sayısı, sırada tane sayısı, koçanda tane sayısı, koçanda tane ağırlığı, sömek oranı, bin dane ağırlığı, hektolitre ağırlığı, patlama hacmi, patlamayan tane oranı ve tane veriminde istatistiki olarak önemli bulunmuştur. İki yıllık sonuçlardan cin mısırda en yüksek tane verimi deniz yosunu + sığır gübresi uygulamasından elde edilmiştir (526.54 kg/da).en_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectZiraat = Agricultureen_US
dc.titleOrganik yetiştirilen cin mısırı (Zea mays L. everta) ve tatlı mısırda (Zea mays L. saccharata) farklı besin kaynaklarının verim ve kalite üzerine etkisi / The effect of different plant nutritions on yield and quality at organically grown pop corn (Zea mays L. everta) and sweet corn (Zea mays L. saccharata)en_US
dc.typeThesisen_US
Koleksiyonlarda Görünür:Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
373872.pdf17.4 MBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.