Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11513/1528
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.authorASLAN, MUSTAFA-
dc.date.accessioned2019-08-07T11:15:35Z-
dc.date.available2019-08-07T11:15:35Z-
dc.date.issued1995-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/1528-
dc.description.abstractBu çalışmada Anadolu'nun 4 değişik yöresinden 6 çeşit biber (Capsicum annuum)'da element konsantrasyonları ve yetiştirildiği ortamdaki toprak özelliklerinin element konsantrasyonuna etkisi araştırılmıştır. Yapılan araştırmada çeşitli işlemlerden geçirilen değişik biber meyve'sı nümunelerinde başlıca elementlerden olan P, K, Ca, Mg, Zn, Fe, Cu, ve Mn konsantrasyonlarının, biber meyva çeşidine bağlı olarak değişik oranlarda olduğu tespit edilmiştir. ayrıca biberlerin yetiştirildiği toprağa ait fiziksel ve kimyasal özellikleri, tespit edilip biber çeşitlerine (varyetelerinin ) etkili olup olmadığı tartışılmıştır. Sonuç olarak biber çeşitlerinin element konsantrasyonları belirlenmiş olup bu konsantrasyon farklılığının, hem biberin yetiştiği ortam ile ve hemde biberlerin kendi iç yapısı (Ontagenetik varyabilite) kaynaklanmış olduğu kanısına varılmıştır. In this study, the effect of element concentration on 6 elementary pepper (Capsicum annuum) from 4 different regions of Anatolia and the soil characteristics of the cultivated soil on element concentration were investigated. It has been determined that the concentrations of P, K, Ca, Mg, Zn, Fe, Cu, and Mn, which are the main elements of the different pepper fruit varieties which are subjected to various operations in the research, are in different ratios depending on the pepper fruit variety. In addition, the physical and chemical properties of the pepper cultivated soil were discussed and whether the pepper varieties were effective or not. As a result, the element concentrations of the pepper varieties have been determined and it has been concluded that this concentration difference is due to both the environment in which the pepper is grown and the internal structure of the peppers (ongenetic variability).en_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectBiyoloji = Biology Dizin:Capsicum annuum = Capsicum annuumen_US
dc.titleAnadolunun değişik yörelerinde yetişen biber (capsicum annuum) çeşitlerindeki element konsantrasyonları ve toprak etkisi /en_US
dc.typeThesisen_US
Koleksiyonlarda Görünür:Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
491731.pdf3.93 MBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.