Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11513/150
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | GAMLI, ÖMER FARUK | - |
dc.date.accessioned | 2019-06-11T07:56:47Z | - |
dc.date.available | 2019-06-11T07:56:47Z | - |
dc.date.issued | 2009 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11513/150 | - |
dc.description.abstract | Çalışmada, farklı antepfıstığı oranları (% 5,10 ve 15) kullanılarak sürülebilir özellikte antepfıstığı ezmesinin üretimi yapılmış ve cam ambalajlar içerisinde 4 ve 20 oC' de depolanması esnasında ürün kalitesine etki eden faktörler incelenmiş, bununla birlikte sürülebilir nitelikteki ezmenin nem soğurma eğrileri de elde edilmiştir. Krem yapısındaki ezmenin kalitesine etki eden faktörler olarak peroksit sayısı (meq/kg), pH, toplam ve serbest asitlik (%), 2-tiobarbutrik asit, esmerleşme indisi, klorofil bileşenleri ve L*, a*, b* değerleri ele alınmış ve duyusal değerlendirme ortalamaları incelenmiştir. Bu çalışma sonunda sürülebilir özellikteki antepfıstığı ezmesinin nem soğurma eğrilerine en uygun matematiksel modelin Peleg modelinin olduğu belirlenmiştir. 4 oC de depolanan krem yapısındaki ezmelerin özelliklerinin 20 oC' ye oranla daha iyi korunduğu, % 10 ve 15 fıstık içeren sürülebilir ezmelerin duyusal özelliklerinin beğenirliklerinin daha iyi olduğu belirlenmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.subject | Gıda Mühendisliği = Food Engineering | en_US |
dc.title | Krem yapılı antepfıstığı ezmesi üretiminde antepfıstığı miktarının ve depolama koşullarının ürün kalitesi üzerine etkileri / The effects of the pistachio quantity and the storage conditions on the quality of the spreadable pistachio nut paste | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Appears in Collections: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
252231.pdf | 706.55 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.