Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11513/1070
Başlık: Bazı nar çeşitlerinin antioksidan aktiviteleri ve kanser hücreleri üzerine antiproliferatif etkilerinin belirlenmesi / The antioxidant activities of some pomegranate varieties and its antiproliferative activity on human liver cancer cell growth
Yazarlar: VARLIKLIÖZ, SUZAN
Anahtar kelimeler: :Biyokimya = Biochemistry ; Gıda Mühendisliği = Food Engineering Dizin:Antioksidanlar = Antioxidants ; Fenolik bileşikler = Phenolic compounds ; Nar = Pomegranate
Yayın Tarihi: 2011
Özet: Bu çalışmada narda bulunan fenolik madde miktarının in vitro koşullarda narın antioksidan aktivitesine ve HepG2 insan karaciğer hücrelerinde antiproliferatif aktivitesine etkisi incelenmiştir. Bu kapsamda Hatay Adana, Hicaz, Antalya nar çeşitlerinin fenolik madde kompozisyonu (toplam fenolik, flavanoid, antosiyanin madde miktarı) belirlenmiştir. Ayrıca narların antioksidan ve HepG2 hücrelerine antiproliferatif aktiviteleri ölçülmüştür. Bulunan sonuçlar toplam fenolik ve flavanoid miktarının narların antioksidan aktivitesini önemli düzeyde etkilediğini göstermiştir (p<0.01). HepG2 hücrelerinin çoğalmasının inhibisyonu ile fenolik madde miktarı arasında pozitif korelasyon bulunmuştur (p<0.01). Bu çalışma ile toplam fenolik ve flavanoid miktarı en fazla olan nar çeşidinin en yüksek antioksidan ve antiproliferatif aktivite gösterdiği saptanmıştır. In this study, the effect of pomegranate extracts? phenolic compounds to the formation of antioxidant activity and its antiproliferative activity on HepG2 human liver cancer cells (in vitro) were investigated. Proliferation of pomegranate extrakts in vitro.The composition of phenolic compound (phenolics, flavonoid, anthocyanin) in Hatay, Adana, Hicaz, Antalya pomegranate varieties were determined in this context. Also the antioxidant and antiproliferative activities on human liver cancer cell growth of pomegranate extrakts were investigated. Results indicated that the amount of phenolic and flavanoid effected considerably antioxidant activity of pomegranates (p<0.01). Inhibition of HepG2 cells proliferation displayed positive correlation with the increase of the amount of phenolics (p<0.01). This study indicated that, higher amount of phenolic and flavonoid contents in the pomegranate contributes to higher antioxidant and antiproliferative activities.
URI: http://hdl.handle.net/11513/1070
Koleksiyonlarda Görünür:Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
300064.pdf901.8 kBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.