Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11513/1056
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKAYMAK, HATİCE-
dc.date.accessioned2019-06-28T12:34:57Z-
dc.date.available2019-06-28T12:34:57Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11513/1056-
dc.description.abstractBu çalışma Şanlıurfa Osmanbey Kampüsü arazisindeki 50 dekarlık Harran Üniversitesi'ne ait zeytinlikte bulunan değişik zeytin tipleri üzerinde, 2009-2011 yıllarında yürütülmüştür. Araştırmada her ağaçtan örnekler alınmıştır. Bu ağaçlarda yaprak örnekleri 1-15 Ekim tarihleri arasında alınmıştır. Hasat döneminde ağaç başına verimler belirlenirken her ağaçtan pomolojik özellik belirleme, morfolojik ve fenolojik incelemeler yapmak için yeterli miktarda meyve, yaprak ve çiçek örnekleri alınmıştır. Alınan bu örneklerde yaprak, meyve, çiçek ve çekirdek ölçüm ve analizleri yapılmıştır. Elde edilen bulgulara göre; genel olarak pomolojik bakımdan farklılıklar olduğu gibi gerek yapraklarda gerekse meyve ve çekirdeklerin morfolojik özellikleri bakımından tipler arasında farklılıklar olduğu belirlenmiştir. This study was carried out using different olive types being located in 50 da of olive grove at agricultural research area of Harran University, Osmanbey Campus, Şanlıurfa, between 2009 and 2011 years. Leaf samples were taken from each tree between 1st October and 15th October. As determining yields per a tree at harvest period, adequate amount of samples of fruit, leaf and flower was taken from each tree to investigate pomologic, morphologic and phenologic characteristics. Measuring and analysis of leaf, fruit, flower and seed were done at these taken samples. According to results, it was determined differences between olive types in point of pomologic characteristics as well morphologic characteristics of leaves, fruits and seeds.en_US
dc.language.isotren_US
dc.subjectZiraat = Agricultureen_US
dc.titleŞanlıurfa ili Osmanbey Yerleşkesi'nde bulunan zeytin tiplerinin bazı özelliklerinin belirlenmesi / Determination of some characteristics of olive types located in Osmanbey Campus, Sanliurfaen_US
dc.typeThesisen_US
Appears in Collections:Fen Bilimleri Enstitüsü

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
286999.pdf30.53 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.