Browsing by Title

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 3496 to 3515 of 3634 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2021WEB TABANLI MEKANSAL ANALİZLERİN AÇIK KAYNAK KODLU YAZILIMLAR İLE GERÇEKLEŞTİRİLMESİONYIL, Halil İbrahim
2022WEB TABANLI TEZ YÖNETİM SİSTEMİBadur, Yasin
2023XANTHİUM SPİNOSUM L.’UN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE BAĞLI OLARAK GLOBAL DÜZEYDE POTANSİYEL DAĞILIM ALANLARININ BELİRLENMESİÖztop, Züleyha
2023XI. VE XII. YÜZYILLARDA FARS BÖLGESİ’NİN İDARİ TAKSİMATIKARAGÖZ, ABDURRAHMAN MESUT
2021XIX. YÜZYILIN SON ÇEYREĞİNDE URFA MAHKEMESİNDE ISLAH EDİCİLER; MUSLİHÛNGöklü, Duygu
2023XVIII. YÜZYILDA RUHA'DA MÜTEGALLİBE HAREKETLERİPolat, Murat
2022YABANCI DİL DERSİNDE UZAKTAN VE YÜZYÜZE EĞİTİMİN AKADEMİK BAŞARI AÇISINDAN KARŞILAŞTIRILMASI: HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİBütün, Mehmet Bakır
2021YABANCI SERMAYEYE SAĞLANAN TEŞVİKLER VE EKONOMİK ETKİLERİ AÇISINDAN 1990 SONRASI TÜRKİYE İNCELEMESİKaplan, Mustafa
2008Yabancı kökenli değişik badem çeşitlerinin bazı pomolojik ve kimyasal özellikleri ile bitki besin maddesi kapsamlarının belirlenmesi / Determination of some pomological and chemical traits with nutrient elements contents for some foreign originated different almond cultivarsPARLAKÇI, HATİCE
2009Yabancı sermaye hareketliliğinin kamu maliyesi üzerindeki etkileri: Türkiye üzerine bir incelemeKoçakoğlu, Mehmet Ali
2009Yabancı sermaye hareketliliğinin kamu maliyesi üzerindeki etkileri: Türkiye üzerine bir inceleme / Foreign direct investment mobility?s effectes over public finance: The examination above TurkeyKOÇAOĞLU, MEHMET ALİ
2019Yabani kanatlılarda salmonella spp. izolasyonu ve serotiplendirilmesi / Isolation , identification and serotyping of salmonella spp. in wild birdsONBÜYÜK, MEHMET ALİ
2006Yağ içeriği ayarlanmış sütlerden ekzopolisakkarit üreten kültürlerle üretilen stirred yoğurtların bazı özellikleri / Some properties of stirred type yoghurts made from milk with adjusted fat content and added with exopolysaccharides-producing starter culturesKORKMAZ, AZİZ
2008Yağsız yoğurt üretiminde simplesse ve maltrin kullanımının yoğurtların kalitesi ve mikrostrüktürü üzerine etkilerinin araştırılması / The research on the quality and microstructure of yogurt using simplesse and maltrin in the production of fat free yogurtBATI, GÜLCAN
2005Yağsız yoğurtlarda transglutaminaz enzimi kullanımının yoğurdun tekstürel özellikleri üzerine etkileri / Effects of transglutaminase on textural properties of non-fat yoghurtKIRMACI, HÜSEYİN AVNİ
2018Yağı azaltılmış dondurma üretiminde yağ ikamesi olarak mikrobiyal transglutaminazdan (MTG) yararlanma olanakları / The possibilities of the usage of microbial transglutaminase (MTF) enzyme as a fat substitude in reduced fat ice cream productionKUTLU, HAKKI BURA
2020Yağı azaltılmış fonksiyonel dondurma üretiminde süt tozu yerine nohut ununun kullanılabilme olanaklarının araştırılması / Investigation of possibilities of chickpea flour usage opportunities instead of milk powder in reduced fat functional ice cream productionBADILLI, ABUZER GAFFAR
2023YAHYALI İLÇESİ’NİN (KAYSERİ) KIRSAL TURİZM POTANSİYELİ VE ROTA PLANLAMASIÇapan, Yusuf
2022YAKSON DOKUNMANIN YENİDOĞANIN AĞRI ve FİZYOLOJİK PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİSİEkinci, Merve
2016Yakın kızılötesi spektroskopi (NIRS) tekniğinin biyokömür (biochar) uygulanan toprakların bazı kimyasal özelliklerinin belirlenmesinde kullanım olanakları / Utilization of near infrared spectroscopy (NIRS) technique to determine some chemical properties of the biochar applied soilsALDEMİR, BETÜL