Browsing by Title

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 2488 to 2507 of 3839 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2013N-N tipi elektron çekici grupların çeşitli metal komplekslerinin sentezi ve karbon dioksitin halkalı karbonatlara dönüşümünde katalitik etkinlikleri / N-N type of electron-withdrawing groups in a variety metal complexes synthesis and catalytic activities in transformation of carbon dioxide to cyclic carbonateGÜNDOĞAN, MUSTAFA
1999n<p Boyutlu Biyolojik Verilerde Farklı Kümeleme Yöntemlerinin Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesiÖZTÜRK, İRFAN
1995NaCI Stresi altında bırakılan buğday bitkilerinin protein profilleri / Protein profiles of wheat cultivars under NaCI stressOYMAK, SEYİT AHMET
2017Nahve Mezhebin İslâmiyyin Fi'l-Edebi ve'n-Nakd adlı eseri bağlamında Abdurrahman Rafet el-Bâşa'nın İslam edebiyatındaki yeri / The status of Abdurrahman Rafet el Basha in Islamic literature in the context of his book called "Nahvah Mazhabin Islâmiyyin fi'l-Adabi va'n-Naqd"MİDİLLİ, ADEM
2021NANE Ve KIRMIZI PUL BİBER İLAVESİNİN LABNE´NİN ÖZELLİKLERİNE ETKİSİALDİAB, Nour
2023NANO AKIŞKANLARIN OTOMOBİL RADYATÖRLERİNDE ISI TRANSFERİ VE BASINÇ KAYIPLARINA ETKİSİNİN İNCELENMESİHarun, Çifci
2023NANO TAKVİYESİNİN CAM ELYAF TAKVİYELİ EPOKSİ MATRİSLİ KOMPOZİTLERİN FİZİKSEL, MEKANİK VE TERMAL ÖZELLİKLERİNDEKİ ETKİLERİŞeker, Mustafa
2023NANOJELKOT KAPLAMALI CAM ELYAF TAKVİYELİ POLİMER KOMPOZİTLERİN YAŞLANDIRMA SONRASI MEKANİK, TERMAL VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ VE İSTATİSTİKSEL ANALİZİDemircan, Gökhan
2021NANOPARTİKÜL KATKILI PARAFİNİN ISIL PERFORMANSININ DENEYSEL ANALİZİÜlker, Nergiz
2018Nar çekirdeği ve nar kabuğu tozunun probiyotik yoğurt üretiminde prebiyotik olarak kullanım olanaklarının araştırılması / Investigation of usage possibilities of pomegranate seed and pomegranate peel powders as prebiotic in the production of probiotoc yogurtsELALTUNKARA, ZEHRAü
2020NAR ÇEKİRDEĞİNDEN PROTEİN TOZU ÜRETİMİ VE NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞININ MİKROENKAPSÜLASYONUNDA KULLANIMIYücetepe, Melike
2020Nar dokularından elde edilen ekstraktların biyolojik ve antimikrobiyal aktiviteleri / Biological and antimicrobial activities of pomegranate tissue extractsALSATAF, SEBA
2008Nar suyuna farklı oranlarda maltodekstrin eklenerek püskürtmeli kurutucu ile nar suyu tozu elde edilmesi üzerine bir çalışma / A study on production of pomegranate juice powder via spray drier by adding different quantities of maltodextrin to pomegranate juiceYAŞAR, MEHMET
2017Nar ve Antep fıstığı kabuklarının kuzu besisinde kaba yem alternatifi olarak kullanımı / The use of pomegranate and pistachio hulls as alternative roughage in lambs fatteningKAYA, ZELİHA
2009Nar ve nar suyunun lokum üretiminde kullanım olanakları / Possibility of using pomegranate and pomegranate juice in production of turkish delightDİRİK, AYLİN
2024NAR, HAVUÇ VE KAPYA BİBER SUYU KULLANIMININ HAZIR ET KÖFTESİNİN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL, MİKROBİYOLOJİK VE DUYUSAL ÖZELLİKLERĠİE ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASIPAPATYA, ZÜLKÜF EMRE
2024NARDA ZARARLI HARNUP GÜVESİ [Ectomyelois ceratoniae ZELL. (LEPİDOPTERA: PYRALİDAE)]’NİN KİMYASAL MÜCADELESİNDE ALTERNATİF MATERYALLERİN ETKİNLİĞİNİN ARAŞTIRILMASIRAT, İLYAS
2017NARİNGENİN’İN SIÇAN PROSTAT KANSER HÜCRELERİ ÜZERİNE ETKİSİ: HÜCRE KİNETİKLERİ VE MİGRASYONAKGÜN, TUBA
2016Nasihatnâmelerde mûsikî / Music in nasihatnamasDİLEK, MUSTAFA SAİD
2019Nassları anlamada aklın sınırı / The limit of reason for understanding religious rulesSALAH ALI, MOHAMMED