Browsing by Title

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1291 to 1310 of 3725 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2019Geçmişten günümüze kemer köprüler / Arhc bridges from past to presentTANRIVERDİ, MEHMET
2021GELECEĞİ İNŞA ETMEDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR: GEOTASARIM VE SANAL GERÇEKLİKAkdağ, Songül
2019GELENEK VE YENĠLĠK KAVġAĞINDA NASSLARIN YORUMUAMIN SHEKHA, Nwenar Hamad
2015Gelenek-modernlik arasında günümüz Türkiye'sinde başörtülü kadının kamuda çalışma sorunu(Şanlıurfa ili örneği) / The problem of work of the veiled women in the public sector in modern-traditional contemporary Turkey (A case of Sanlıurfa Province)AĞDEMİR, ZELİHA
2022GELENEKSEL BAĞLAMDA ERKEKLERİN DEĞİŞEN/DÖNÜŞEN ERKEKLİK ALGISI – MARDİN İLİ ÖRNEĞİDeniz, Dilan
2014Geleneksel Diyarbakır örgü peynirinin karakteristik özelliklerinin tespit edilmesi ve gıda güvenliği açısından değerlendirilmesi / Characteristic properties of the traditional Di̇yarbakır örgü cheese and evaluation in terms of the food safetyHATİPOĞLU, ABDULKERİM
2017GELENEKSEL KAHVALTILIK BİR ÜRÜN: GÜN PEKMEZİ KREMASIFİDAN, FATİH
2018Geleneksel peynirlerin üretimine uygun doğal starter kültürlerin üretimi ile bu kültürlerin laktik asit bakteri floralarının tanımlanması ve karakterizasyonu / Microbiological characteristics of traditional starter cultures and identification and characterization of lactic acid bacterial flora of these culturesŞENOCAK SORAN, GÜLTEN
2010Geleneksel Urfa peynirinde yer alan laktik asit bakterilerinin izolasyonu, moleküler karakterizasyonu ve starter kültür olarak kullanım olanakları / Isolation, molecular charaterization of lactic acid bacteria in traditional Urfa cheese and possible use as a starter cultureKIRMACI, HÜSEYİN AVNİ
2020GELENEKSEL VE ORGANİK TARIM YÖNETİMİ ALTINDA YER ALAN KOMŞU ARAZİLERDEKİ TOPRAK KALİTE PARAMETRELERİNİN JEOİSTATİSTİKSEL YÖNTEMLERLE DAĞILIMININ BELİRLENMESİKAZAN, MUHAMMED SERHAT
2019Geleneksel yaprak peynirinin bazı karakteristik özelliklerinin tespit edilmesi ve olgun peynirin gıda güvenilirliği açısından değerlendirilmesi / Some characterristic properties of traditional leaf cheese and evaluation of mature cheese in terms of food safetyKESKİN, BİLAL
2019Geleneksel yaprak peynirinin bazı karakteristik özelliklerinin tespit edilmesi ve olgun peynirin gıda güvenilirliği açısından değerlendirilmesi / Some characterristic properties of traditional leaf cheese and evaluation of mature cheese in terms of food safetyKESKİN, BİLAL
2019Geleneksel Yöntemlerle Hazırlanan Sedir Katranının Antikanser Etkisinin İncelenmesiEĞİ, KADİR
2019Geleneksellik ve modernlik bağlamında Şanlıurfa kadın dernekleri / Şanliurfa women's associations in the context of traditionalism and modernityORHAN DEMİRAĞ, EBRU HİLAL
2020GELENEKTEN DEĞİŞİME ALTIN ORDA DEVLETİ’NDE BERKE HAN DÖNEMİ (SİYASET-KÜLTÜR-DİN)Bostancı, Fatih
2019Gelişim, dağılış ve karşılaştırma bağlamında cumhuriyet dönemi (1927-2017) Şanlıurfa il nüfusunun değerlendirilmesi / The evaluation of Şanlıurfa population during republic period (1927-2017) in terms of development, distrubition and comparisonALTUĞ, FATMA
2008Gelişmekte olan ülkelerde sermaye akımlarının ekonomik etkileri: Türkiye örneği / Economic influences of capital flows in developing countries: Example of TurkeyYILDIRIM, ZERİFE
2022GELİR DAĞILIMI VE EKONOMİK BÜYÜME AÇIŞINDAN OPTİMAL KAMU KESİMİ TÜRKİYE İNCELEMESİŞengül, Betül
2018Gemlik zeytin çeşidinde doğal bazı fenolik bileşiklerin mevsimsel değişimleri / Seasonal changes of natural some phenolic compounds in Gemlik olive cultivarYILDIRIM, TUBA
2015Gemlik zeytin çeşidinde nanofiber bariyer yaprak gübresi, nanoteknolojik kalsit ve kaolin uygulamalarının verim ve kalite üzerine etkileri / The effect of applications of nanofiber barrier foliar fertilizer, calcite and kaolin on yield and quality on Gemlik olive type treesÜNALAN, BARIŞ